ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για ΝΔ: Διεφθαρμένο κόμμα, βύθισε την Ελλάδα σε ύφεση

17:53 - 08 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας για ΝΔ: Διεφθαρμένο κόμμα, βύθισε την Ελλάδα σε ύφεση
«Κατάφεραν να κάνουν το αδιανόητο: πήραν μια οικονομία που σημείωνε ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα και την έφεραν ξανά σε ύφεση, πριν από το ξέσπασμα του Covid-19 και τα επακόλουθα μέτρα lockdown» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μίλησε, επίσης, για «σχέσεις της ΝΔ με τα συμφέροντα», λέγοντας ότι θα ήταν χαρούμενος αν η επόμενη κυβέρνηση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να χτίσει πάνω στα θεμέλια που τέθηκαν, αλλά όπως είχαμε προβλέψει, αυτό δεν συνέβη. Είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που βύθισε την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, επειδή ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν μόνο τα συμφέροντα των ελίτ» υποστήριξε.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η σημερινή ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην ύφεση που προκαλεί η πανδημία, είπε πως «αντιμετωπίζει τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊου με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει: με το να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ύφεση». Όπως συμπλήρωσε, «πήραν μια χωρά με αυξανόμενο ΑΕΠ και μειούμενη ανεργία και κατάφεραν να τα αντιστρέψουν σε μόλις έξι μήνες. Τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας επικείμενης καταστροφής και οι προβλέψεις ύφεσης δείχνουν ότι στο τέλος του 2020 το ΑΕΠ μας θα συρρικνωθεί τουλάχιστον 10%. Απογοήτευσαν πάρα πολλούς, πολύ σύντομα. Βεβαία, στηρίζονται σθεναρά από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, που επανειλημμένα αποκρύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Τα προβλήματα των ανθρώπων είναι μια πραγματικότητα και όχι μια εικόνα στην οθόνη. Νομίζω θα έρθει ξανά η στιγμή για αυτούς που έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν τη δουλειά. Μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα εξασφαλίσει κοινωνική δικαιοσύνη, βιώσιμη ανάπτυξη και μια καλύτερη ζωή για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα» είπε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε σύντομη αναδρομή στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλάβαμε μια χώρα που ήταν πρακτικά χρεοκοπημένη, βυθισμένη σε ύφεση και λιτότητα για πέντε συναπτά έτη, με ποσοστό ανεργίας στο 27% κι έναν λαό εντελώς καταρρακωμένο. Μετά από τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη, η ανεργία μειώθηκε στο 18% και καταφέραμε να διασφαλίσουμε 37 δισεκατομμύρια, που βάλαμε στην άκρη ως μαξιλάρι ρευστότητας» ανέφερε.

Για τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι «δεν χρειάζεται να καταστρατηγήσεις τα εργασιακά δικαιώματα για να πετύχεις ανάπτυξη». Αντίθετα, συμπλήρωσε «καταφέραμε ενισχύσουμε την ανάπτυξη, μειώνοντας την ανεργία και προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Για τον ρόλο της Ευρώπης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ευρώπη τώρα έχει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να λειτουργήσει ως σύνολο, με όρους αλληλεγγύης και συνεργασίας» κι επισήμανε πως «τώρα είναι η στιγμή για προοδευτικές δυνάμεις να αγωνιστούν για μια πραγματικά κοινωνική Ευρώπη».

«Πρέπει να τονώσουμε το ευρωπαϊκό ιδεώδες με τρόπο ώστε η Ευρώπη να μην παραμείνει παγιδευμένη στη συνεχή κρίση που δημιουργεί ο νεοφιλευθερισμος και ο δεξιός λαϊκισμός κατά την τελευταία δεκαετία» ανέφερε.

Απάντηση Πέτσα

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για αθλιότητες.

Ο πανικός του κ. Τσίπρα από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις τον σέρνει σε νέες αθλιότητες, σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Την ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και χαρακτηρίζεται διεθνώς ως μια χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού, ο κ. Τσίπρας δυσφημεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό» δηλώνει ο κ. Πέτσας και συμπληρώνει:

«Όσο για την αναφορά του σε "διεφθαρμένο κόμμα", ας κοιτάξει δίπλα του».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.