ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στην ΕΛΕΠΑΠ

15:36 - 16 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στην ΕΛΕΠΑΠ
Την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής και μίλησε με το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό για τα προγράμματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία.

«Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίζουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρία , και δη στα παιδιά, όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να αναπτύξουν δεξιότητες τέτοιες ώστε να επιτύχουν κοινωνική ενσωμάτωση και μια ανεξάρτητη διαβίωση. Το ίδιο σημαντική είναι και η συμβουλευτική στήριξη των οικογενειών τους που στέκονται δίπλα τους αρωγοί και καθοδηγητές σε αυτό τον δρόμο ανιδιοτελούς αγάπης και αλληλεγγύης» δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας.

Η κα Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε στους χώρους θεραπείας και εκπαίδευσης κι ενημερώθηκε για τα προγράμματα εργοθεραπείας, θεραπευτικής κολύμβησης, ανάλυσης βάδισης και μουσικοθεραπείας. Συζήτησε με τους υπεύθυνους της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και με τους φιλοξενούμενους για τις δράσεις της εταιρείας αλλά και τα εθελοντικά προγράμματα.

Η ΕΛΕΠΑΠ ιδρύθηκε το 1937 και παρέχει υπηρεσίες ανοικτής νοσηλείας και αποκατάστασης σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λειτουργεί έξι δομές, Κέντρα Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, και εξυπηρετεί συνολικά 1.000 άτομα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.