ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Ξαναρχίζουν οι απελάσεις παράνομων μεταναστών

16:11 - 21 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Μηταράκης: Ξαναρχίζουν οι απελάσεις παράνομων μεταναστών
Η Ελλάδα ξαναρχίζει τις απελάσεις, μέσω πτήσεων, παράνομων μεταναστών, τόνισε ο Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές χωρίζουν πολύ γρήγορα τους μετανάστες από τους πρόσφυγες και δίνουν άσυλο στους πραγματικούς πρόσφυγες.

Παράλληλα, τόνισε ότι από σήμερα επανεκκινούν οι απελάσεις παράνομων μεταναστών μέσω πτήσεων, με την πρώτη να διεξάγεται από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Πακιστάν. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε, επίσης, ότι τον Ιούλιο έφτασαν στην Ελλάδα μόνο 200 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ τον Ιούλιο του 2019 ο αριθμός ήταν 2.500.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 59.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και 101.000 αιτούντες άσυλο, των οποίων οι αιτήσεις εξετάζονται ταχύτερα, καθώς είχαμε κατά 90% αύξηση της παραγωγικότητας το α' εξάμηνο», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Τέλος, αναφερόμενος στην αλλαγή πολιτικής σε ό,τι αφορά τα επιδόματα σε πρόσφυγες, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «όταν εμείς δίναμε για πολλά χρόνια επιδόματα ήταν σαν να χρηματοδοτούμε έμμεσα τους λαθροδιακινητές. Όσοι παίρνουν άσυλο έχουν πλέον ένα πρόγραμμα προσαρμογής με επιδότηση ενοικίου, αλλά πρέπει να δουλέψουν. Δεν μπορεί να δίνουμε ισόβια σύνταξη και ισόβια προνόμια. Όποιος θέλει να παραμείνει πρέπει να δουλέψει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.