ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «διαιτητής» Μέρκελ (μετά τον Ερντογάν) μίλησε και με Μητσοτάκη

18:14 - 13 Αυγ 2020 | Πολιτική
Η «διαιτητής» Μέρκελ (μετά τον Ερντογάν) μίλησε και με Μητσοτάκη
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοινωθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πνεύμα διαλόγου

Με την Άνγκελα Μέρκελ (που αναλαμβάνει και πάλι ρόλο διαμεσολαβητή) συνομίλησε την Πέμπτη και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να επιδίωξε πνεύμα διαλόγου για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Το διπλωματικό πόκερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους βασικούς "παίκτες" να κάνουν τις κινήσεις τους, την Ελλάδα και την Τουρκία να χτίζουν συμμαχίες, το Ισραήλ και τη Γαλλία να τάσσονται ξεκάθαρα στο πλευρό μας και τη Γερμανία να έχει ουδέτερο ρόλο... διαιτητή, που βέβαια καθορίζει τις εξελίξεις.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη θυμίζουμε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.