ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μέτρα στήριξης και μείωση εισφορών εξετάζει η κυβέρνηση

11:44 - 18 Αυγ 2020 | Πολιτική
Νέα μέτρα στήριξης και μείωση εισφορών εξετάζει η κυβέρνηση
Ένα πλαίσιο είτε επέκτασης υφιστάμενων μέτρων, είτε θέσπισης νέων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως σημείωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά, αλλά η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν υποστεί οικονομικές ζημιές από την πανδημία.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι αναστολές εργασίας θα επεκταθούν για όσο διάστημα χρειαστεί. Για τις καθυστερήσεις στις καταβολές του Ιουλίου, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες για να δηλώσουν οι εργοδότες τους εργαζόμενούς τους για τον μήνα Ιούλιο έως τις 24 Αυγούστου και η καταβολή θα γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Στο πλέγμα παρεμβάσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση πιθανώς να είναι και η στοχευμένη επέκταση του προγράμματος Γέφυρα για τους εποχικούς υπαλλήλους. 

Τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα είναι σε θέση να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Επίσης ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

Χαλάρωση των νέων μετά την πρώτη φάση

Αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό των εστιών και εκτίμησε ότι μετά την επιτυχημένη αντίδραση στην πρώτη φάση της πανδημίας, υπήρξε μια χαλάρωση, κυρίως στους νέους.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Στις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια για τη λειτουργία τους.

"Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας", πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 18 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.