ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις- Τα επικρατέστερα σενάρια

18:43 - 31 Αυγ 2020 | Πολιτική
Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις- Τα επικρατέστερα σενάρια
Την Τρίτη θα γίνουν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν συγκεκριμένα στις 16.00 το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μέχρι στιγμής, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η επικρατέστερη ημερομηνία για άνοιγμα των σχολείων είναι η 7η Σεπτεμβρίου, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει αναβολή μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, έχει γίνει γνωστό πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές, εντός των αιθουσών την ώρα του μαθήματος.

Ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη επίσης αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε πολιτικό, αλλά και σε επιστημονικό επίπεδο.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση να επιμένει πως ο αριθμός των μαθητών δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Μένει να δούμε αν θα επιμείνει σε αυτή τη θέση.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι επιστήμονες έχουν για την ώρα εισηγηθεί να μην υπάρχει κλείσιμο σχολείων σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού. Θα γίνεται ιχνηλάτιση και θα κλείνουν σε πρώτη φάση μόνο τα τμήματα που σχετίζονται άμεσα με τον ασθενή.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.