ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Μετανάστευσης-Μόρια: Οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών

21:18 - 10 Σεπ 2020 | Πολιτική
Υπ. Μετανάστευσης-Μόρια: Οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών
«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων, καθώς και για την εξεύρεση λύσης για τη στέγαση του μεταναστευτικού πληθυσμού που διέμενε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας».

Αυτό δηλώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά και τη σημερινή νέα πυρκαγιά, που κατέστρεψε πλήρως τον καταυλισμό.

Όπως σημειώνει, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο, έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών, όπως:

Πρώτον, στην παροχή σίτισης και πόσιμου νερού αδιαλείπτως σε όλους τους επωφελούμενους που διαβιούν αυτή τη στιγμή σε εξωτερικούς χώρους και προσωρινά καταλύματα στο νησί.

Δεύτερον, στη μεταφορά του απαραίτητου υλικού για τη στέγαση των επωφελούμενων, το οποίο και θα τοποθετηθεί σε ασφαλή χώρο.

Τρίτον, στη διανομή ειδών υγιεινής στους επωφελούμενους, με στόχο την υγειονομική προστασία τους.

Τέταρτον, έχει έρθει σε επικοινωνία με σημαντικό αριθμό κρατών-μελών της ΕΕ, τα οποία και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Παράλληλα, έχει λάβει διαβεβαιώσεις για την αποστολή υλικής βοήθειας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.