ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λέσβος: Ετοιμάζεται νέος καταυλισμός στο Καρά Τεπέ

13:13 - 11 Σεπ 2020 | Πολιτική
Λέσβος: Ετοιμάζεται νέος καταυλισμός στο Καρά Τεπέ
Με ένα ελικόπτερο επιτελείο από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρει σκηνές και ήδη πρώτης ανάγκης σε χώρο δίπλα στο Καρά Τεπέ στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός για να στεγαστούν προσωρινά αιτούντες άσυλο που διέμεναν στη Μόρια.

Το συγκεκριμένο σημείο επιλέχθηκε καθώς εκεί έχει ήδη συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στον δρόμο και επίσης βρίσκεται δίπλα στον δεύτερο καταυλισμό του νησιού (Καρά Τεπέ) όπου διαμένουν εδώ και πολύ καιρό οι περισσότερο ευάλωτοι. 

Παράλληλα, το πρωί μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Σινούκ μετέφερε περίπου 20 άτομα και επελέγη ως τρόπος μετακίνησης στο νησί καθώς λόγω των αντιδράσεων ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν οι αρμόδιοι το σημείο. 

Σε δέκα κράτη τα 400 ανήλικα

Δέκα κράτη της ΕΕ θα πάρουν τους 400 ασυνόδευτους ανηλίκους από τη Μόρια σύμφωνα με τον γερμανό ΥΠΕΣ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε σήμερα πως 100 με 150 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα μετεγκατασταθούν στην Γερμανία από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας.

Σύμφωνα με την γερμανική Bild, συνολικά δέκα χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να υποδεχτούν μερικούς από τους 400 περίπου ασυνόδευτους ανηλίκους που έμεναν στη Μόρια.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θα «φέρουν το κύριο μέρος», ανέφερε ο Ζεεχόφερ  τονίζοντας πως το κάθε κράτος θα υποδεχτεί 100 με 150 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:33 - 11 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.