ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Να δοθεί στα κόμματα η έγγραφη συμφωνία του Βερολίνου

13:46 - 11 Σεπ 2020 | Πολιτική
Γεννηματά: Να δοθεί στα κόμματα η έγγραφη συμφωνία του Βερολίνου
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επιμένει να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για "μυστική διπλωματία" με την Τουρκία και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας την έγγραφη συμφωνία με τη Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι σε άρθρο στον ξένο τύπο, ο πρωθυπουργός, αναφέρει στις προσπάθειες διαλόγου των δύο χωρών το προηγούμενο διάστημα, γράφοντας χαρακτηριστικά πώς, «όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις».

Το ΚΙΝΑΛ ανέδειξε το θέμα της "συμφωνίας του Βερολίνου" και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσς, όμως, υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ενημερωθεί σχετικά, με τα δύο κόμματα να αντιδρούν.

Η κα. Γεννηματά επιμένει και ζητά να λάβει το σχετικό έγγραφο, ενώ επιμένει και στο αίτημα για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Για το ζήτημα της Μόριας, το ΚΙΝΑΛ ζητά από την κυβέρνηση να ασκήσει περισσότερη πίεση στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.