ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Μήνυμα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση

15:06 - 23 Νοε 2020 | Πολιτική
ΕΕ: Μήνυμα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα τόνισε πως η ΕΕ περιμένει από την Τουρκία να δει έμπρακτη αποκιλιμάκωση των ενεργειώ της έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραήμ Καλίν, βρέθηκε στις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε από κοντά το μήνυμα.

Όπως τόνισε ο κ Στάνο η ΕΕ προσδοκά την αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας ενώ αναφερόμενος στις συναντήσεις που έγιναν με τον Καλίν σημείωσε ότι «η EE ήταν πολύ ξεκάθαρη στο πλαίσιο των προσδοκιών».

Επεξηγηματικά είπε ότι «η προσδοκία της ΕΕ είναι η αποκλιμάκωση».

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ξαναδούν τι έγινε από την πλευρά της Τουρκίας και να επανεκτιμήσουν αν η ΕΕ θα προχωρήσει στο δρόμο της θετικής ατζέντας και τη δέσμευσης με έναν εποικοδομητικό διάλογο ή εάν θα να διερευνηθούν όλες οι άλλες επιλογές όπως υπογραμμίστηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου» επισήμανε ο κ. Στάνο τονίζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.