ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Μειωμένες δαπάνες για την Υγεία-«Ψίχουλα» σε αδύναμους, επιχειρήσεις

16:16 - 25 Νοε 2020 | Πολιτική
Τσίπρας: Μειωμένες δαπάνες για την Υγεία-«Ψίχουλα» σε αδύναμους, επιχειρήσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως βρίσκονται σε vertigo και σε πλήρη απώλεια επαφής με το περιβάλλον. Έκανε λόγο για εκτός ελέγχου κατάσταση στην υγεία, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα οικονομίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση μειώνει τον προϋπολογισμό στην Υγεία και πως το μέρισμα στους αδύναμους είναι "ψίχουλα".

Για την Υγεία ο κ. Τσίπρας ζήτησε περισσότερες προσλήψεις και υποστήριξε πως δεν είναι αρκετές οι προσλήψεις των επικουρικών γιατρών στις ΜΕΘ. Επίσης, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν θα μπουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.

"Αυξήσεις ουσιαστικές στο μισθολόγιο θα υπάρξουν;" ρώτησε ακόμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως *μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία κατά 600 εκατ.  στον προϋπολογισμό".

Για το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τον διπλασιασμό του τα Χριστούγεννα ο κ. Τσίπρας είπε πως "Περιμέναμε ότι θα υπήρχε ουσιαστική στήριξη. Εσείς απλώς διπλασιάσατε εισόδημα για 250.000 νοικοκυριά, με μόνο 55 εκατ. ευρώ. Εμείς το 2018 780 εκατ ευρώ σε συνθήκες κρίσης δημοσιονομικής. Σήμερα δεν υπάρχει τρόικα και μνημονια και εσείς δίνετε 55 εκατ; Ντράπηκε και η ντροπή".

Για τις επιχειρήσεις είπε πως δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη σε επιχειρήσεις."Η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αν σας άκουσε σήμερα, θα βράζει από θυμό".

Ο κ. Τσίπρας είπε τέλος πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία για το δώρο χριστουγέννων: Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να το καταβάλουν αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν το δώρο τους ακέραιο. Να αναλάβει το Κράτος το κόστος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίσης ενίσχυση όλων των πληττόμενων νοικοκυριών.  Να προβείτε σε δωρεάν παροχή ρεύματος, τηλεφώνου και ίντερνετ στους πληττόμενους, όπως έχουν κάνει πολλές ευρωπαικές χώρες. Να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των Πολιτών με αναπηρία", είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:20 - 25 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.