ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ και μήνυμα του Ευρωκοινοβουλίου στην Τουρκία

14:45 - 26 Νοε 2020 | Πολιτική
Επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ και μήνυμα του Ευρωκοινοβουλίου στην Τουρκία
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μήνυμα από το Ευρωκοινοβούλιο

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου θα συζητήσουν το θέμα της Τουρκικής προκλητικότητας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.