ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των Rafale από τη Γαλλία-Η συνολική δαπάνη

08:52 - 17 Δεκ 2020 | Πολιτική
Το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των Rafale από τη Γαλλία-Η συνολική δαπάνη
Την αγορά συνολικά 18 αεροσκαφών Rafale προβλέπει η σχετική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2021 και θα ολοκληρωθούν το 2023, σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα.

Το συνολικό κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ, για τα όπλα τους.

Στα όπλα των αεροσκαφών περιλαμβάνονται κατευθυνόμενα βλήματα Meteor, καθώς και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων - Mica, Scalp και Exocet - προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη.

Τα πρώτα έξι ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του 2021, τα επόμενα έξι στο τέλος του 2022 ενώ το καλοκαίρι του 2023 η Πολεμική Αεροπορία προσδοκά να έχει στη διάθεσή της συνολικά 18 αεροσκάφη Rafale.

Ο ρυθμός άφιξης θα είναι ένα ανά μήνα.Έξι καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν είκοσι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με ρυθμό, επίσης, ένα ανά μήνα.Τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη Rafale θα παραληφθούν μετά το πέρας 26 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Οι πρώτοι τέσσερις Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβούν στη Γαλλία στις αρχές του νέου έτους προκειμένου να εκπαιδευτούν στα αεροσκάφη.

Η «ταυτότητα» των Rafale

Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών.

Αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Το Rafale μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές δυνατότητες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.