ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατούλης: Ζητά την άμεση ένταξη των ιδιωτών γιατρών στους εμβολιασμούς

17:36 - 08 Ιαν 2021 | Πολιτική
Πατούλης: Ζητά την άμεση ένταξη των ιδιωτών γιατρών στους εμβολιασμούς
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ζήτησε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών την άμεση ένταξη των ιδιωτών ιατρών στις ομάδες προτεραιότητας στον εμβολιασμό για τον κορονοΐό.

Ο κ. Πατούλης, συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έπειτα από πρόσκληση της στη έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή (8/1), με θέμα τον Εμβολιασμό των Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών και Οδοντιάτρων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «ο ιατρικός κόσμος δυστυχώς έχει ήδη χάσει μέλη του που έπεσαν στο καθήκον δίνοντας τη μάχη ενάντια στην επιδημία.

Γι’ αυτό και ο ΙΣΑ έχει κάνει αγώνα, για να ενταχθούν οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, στην πρώτη γραμμή του εμβολιασμού για τον SARS-CoV-2 καθώς από την πρώτη στιγμή της πανδημίας κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους και έσωσαν ζωές συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων». 

Όπως είπε, «οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια είναι στη σωστή κατεύθυνση και δείχνει ότι συμμερίζεται την αγωνία που έχουν εκφράσει οι γιατροί, ωστόσο ο ΙΣΑ ζητά να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό των 12.000 ιδιωτών ιατρών που έχουν δηλώσει σε όλη την Ελλάδα ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν -εκ των οποίων 4.300 είναι μέλη του». 


Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ έχει προτείνει να διαθέσει τρία εμβολιαστικά Κέντρα για να διευκολύνει τον εμβολιασμό των μελών του. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.