ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: «Ναι» στην κάρτα εισόδου - «Όχι» στην φοιτητική αστυνόμευση

16:34 - 21 Ιαν 2021 | Πολιτική
Γεννηματά: «Ναι» στην κάρτα εισόδου - «Όχι» στην φοιτητική αστυνόμευση
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε την Πέμπτη (21/1) πως "τo Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της φύλαξης των Πανεπιστημίων", καθώς και ότι "κανένας δεν έχει δουλειά στο χώρο των πανεπιστημίων ανεξέλεγκτος. Είναι καθαρή η θέση μας, δημόσια διατυπωμένη και από το βήμα της Βουλής".

Ωστόσο, μπορεί να συμφώνησε στην κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια, για να διαφυλαχτεί η φύλαξή τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνεί και με την επιβολή αστυνομοκρατίας.

Μάλιστα, μέσα από τις δηλώσεις της στο OPEN, αντιπρότεινε, να αναλάβουν την ευθύνη τα ίδια τα πανεπιστήμια. "Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Μπορούν τα πανεπιστήμια να αναλάβουν την ευθύνη να περιφρουρήσουν το χώρο τους. Με ομάδες αστυνομικών, μπορεί να είναι ιδιώτες, αυτά θα αποφασίσουν", είπε η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να "μπει ένα τέλος στην ανομία, να είναι πραγματικά ένας χώρος διακίνησης ιδεών".

"Ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση είναι τελείως λάθος, οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο, σε σύγκρουση, σε πόλωση, που δεν επιτρέπει τη συνεννόηση και την εξεύρεση λύσης" σημείωσε και πρόσθεσε: "Προσπαθήσαμε εδώ και ένα χρόνο να βρούμε λύση, προσωπικά επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας από τότε που μιλούσαμε για το άσυλο. Δεν μας άκουσαν. Μπορούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα από τότε και να είμαστε τώρα ένα βήμα μπροστά".

Τελευταία τροποποίηση στις 16:44 - 21 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.