ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβολική συνάντηση Μητσοτάκη-Ελισάφ για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος

17:18 - 27 Ιαν 2021 | Πολιτική
Συμβολική συνάντηση Μητσοτάκη-Ελισάφ για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε την Τετάρτη (27/1), στο Μέγαρο Μαξίμου τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Είναι χαρά μου αυτή την τόσο συμβολική και ξεχωριστή ημέρα να υποδέχομαι τον πρώτο Εβραίο δήμαρχο στην πατρίδα μας», είπε ο Πρωθυπουργός καλωσορίζοντας τον κ. Ελισάφ. «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Κύριε Πρόεδρε είναι ύψιστη τιμή για εμένα και την πόλη και την κοινότητα με όλο αυτό το έργο», απάντησε ο Δήμαρχος των Ιωαννίνων.

 
Στη συζήτηση, ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να πει πως η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στα οποία περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι οι οποίοι καταδιώχθηκαν και εξολοθρεύτηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιστορία των ισραηλιτικών κοινοτήτων της Ηπείρου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους επέζησαν της θηριωδίας των Ναζί, ανάμεσά τους και η 97χρονη σήμερα θεία του, Χρυσούλα Ελιασά.

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά  στην επίσκεψή του, τον περασμένο Ιούνιο, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στην Ιερουσαλήμ, όπου στις πλάκες των Δίκαιων των Εθνών βρίσκεται χαραγμένο και το όνομα της Ευαγγελίας Γεωργιάδου, αδελφής της γιαγιάς του Πρωθυπουργού, η οποία συγκαταλέγεται στους δεκάδες Έλληνες που με πράξεις μεγάλης γενναιότητας διέσωσαν Εβραίους.

Η  χώρα μας αναλαμβάνει φέτος για πρώτη φορά την Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, της οποίας από το 2005 αποτελεί πλήρες μέλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.