ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Συζήτηση με πανεπιστημιακούς για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια

11:29 - 28 Ιαν 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Συζήτηση με πανεπιστημιακούς για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε διαδικτυακή συζήτηση την Τετάρτη(27/1), με την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών "ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια" και είχε ως θέμα το Νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα στο θέμα της λεγόμενης πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Πιο συγκεκριμένα, συνομίλησε με τον αν. καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρη Βόγλη, τον αν. καθηγητή του ΕΚΠΑ Βαγγέλη Καραμανωλάκη και την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αθηνά Σκουλαρίκη, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Πρωτοβουλία.

 

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ανέπτυξαν τους λόγους της διαφωνίας της (σύμφωνα με τους ίδιους) συντριπτικής πλειοψηφίας των Πανεπιστημιακών με τη θέσπιση αστυνομικού σώματος (ΟΠΠΙ) που θα επιτηρεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και θα ελέγχεται από την ΕΛΑΣ, καθώς και τις προτάσεις που έχει επεξεργαστεί η Πρωτοβουλία για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων.

Ο κ. Τσίπρας, όπως υποστηρίζει η Πρωτοβουλία, γνώριζε τόσο για το ζήτημα των αντιδράσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, όσο και για τη δράση και την απήχηση της Πρωτοβουλίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο εναντίον της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια, καθώς και στην επιλεκτική απαγόρευση των συγκεντρώσεων με πρόσχημα την πανδημία.  

Η Πρωτοβουλία, τονίζει ότι  θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και θα εντείνει τις παρεμβάσεις της το επόμενο κρίσιμο διάστημα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.