ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Νέα εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη-Σύντομα στους 500.000 οι εμβολιασμοί

14:05 - 11 Φεβ 2021 | Πολιτική
Κικίλιας: Νέα εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη-Σύντομα στους 500.000 οι εμβολιασμοί
Τους 500.000 θα φτάσουν οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα μέχρι το Σάββατο (13/2), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα (15/2) θα δημιουργηθούν έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία είναι ήδη 52 στη Θεσσαλονίκη, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

«Όσο θα αυξάνονται οι ροές των εμβολίων θα είμαστε σε καλύτερη θέση να διαχειριστούμε την πανδημία», υπογράμμισε. Ο υπουργός εξήρε το έργο των υγειονομικών και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις στο χώρο της υγείας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του που βλέπει ανθρώπους να προσέρχονται σε εμβολιαστικά κέντρα, σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και σε λίγες ημέρες και, όπως είπε, στα mega center, εκ των οποίων το ένα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες εντός της ΔΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας εγκαινίασε κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη  δύο φορητές ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτελούν δωρεά ιδιωτών και, όπως τόνισε, θα λειτουργήσουν άλλες δύο στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και δύο ακόμη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.

Όπως είπε, η εγκαινίαση των ΜΕΘ αποτελεί «την κινητήριο δύναμη για όλους μας, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους πολίτες. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, και εδώ που βρισκόμαστε αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 11 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.