ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης- Τσίπρας: Αλληλοκατηγορίες στη Βουλή με... φόντο Μενδώνη- Λιγνάδη

15:29 - 25 Φεβ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης- Τσίπρας: Αλληλοκατηγορίες στη Βουλή με... φόντο Μενδώνη- Λιγνάδη
Η ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων κυριάρχησε στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το ελληνικό metoo στην ελληνική Βουλή. Σε υψηλούς τόνους, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ουσία η αντιπαράθεση Κυριάκου Μητσοτάκη- Αλέξη Τσίπρα με αλληλοκατηγορίες για πόλεμο... λάσπης.

«Ρίχνετε λάσπη, κανένα ένοχο -δήθεν- μυστικό δεν με συνδέει με την κυρία Μενδώνη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στη δευτερολογία του στη Βουλή για το ζήτημα του ελληνικού metoo.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τους βουλευτές Παύλο Πολάκη και Σουλτάνα Ελευθεριάδου για υποκίνηση χυδαίων υπονοούμενων τα οποία στη συνέχεια αναπαράγονταν από ανώνυμα τρολς του διαδικτύου. Θέλοντας να καταδείξει την σχέση των ανώνυμων συκοφαντιών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε: «Μήπως άραγε τα αίσχη γράφονταν στο διαδίκτυο από... μη επανδρωμένα πληκτρολόγια;».

Καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να διαφοροποιηθεί από τα χυδαία υπονοούμενα, ο Κυριάκους Μητσοτάκης επισήμανε: «Έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές;».

«Επενδύετε στη λασπολογία» επισήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος πάντως, στην πρωτολογία του είχε καταδικάσει σχετικές αναρτήσεις, χωρίς, όμως, να κατονομάσει τον Παύλο Πολάκη.

Στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στηρίξει την Λίνα Μενδώνη, κάτι που έκανε και στη δευτερολογία, αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη για την απόφασή του αυτή.

Επίσης, να σημειώσουμε πως ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και μία σειρά από πρωτοβουλίες για "θωράκιση" των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες είναι η δημιουργία του ιστοτόπου metoogreece.gr για καταγγελίες.

Τσίπρας: Θράσος Μητσοτάκη να μας κουνά το δάχτυλο

Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του εμφανίστηκε ακόμη πιο επιθετικός έναντι του κ. Μητσοτάκη, από τον οποίο ζήτησε και πάλι απαντήσεις για ποιο λόγο δεν απομακρύνει την κα. Μενδώνη, αλλά και για το ποιος τελικά επέλεξε να διορίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αργά αντανακλαστικά στην υπόθεση Λιγνάδη, γεγονός που αφήνει ερωτηματικά περί συγκάλυψης.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για χαμηλό πολιτικό επίπεδο από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και την προτροπή στον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύψωσε τους τόνους. Αν και καταδίκασε ακραίες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για θράσος της ΝΔ. Ανέφερε μάλιστα πως ακόμα και η κα. Αγαπηδάκη έκανε στο παρελθόν αναρτήσεις που τον αποκαλούσε δολοφόνο, ενώ αναφέρθηκε και σε πολλές αναρτήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη που μιλούσε για "παρακράτος" ΣΥΡΙΖΑ και με προσωπικές επιθέσεις στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τριτολογία Μητσοτάκη

Δεν μπορείτε να πάρετε αποστάσεις από ακραίες φωνές, όπως αυτές του Πολάκη και του Βαξεβάνη, απάντησε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τριτολογία του με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή.

Για τις αναρτήσεις της κας. Αγαπηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως τις έκανε όταν ήταν πολίτης, ενώ τώρα που έχει αξίωμα, δεν δίνει τέτοια δικαιώματα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 25 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.