ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Η υπόθεση του #metoo πρέπει να ενθαρρυνθεί

12:32 - 08 Μαρ 2021 | Πολιτική
Γεννηματά: Η υπόθεση του #metoo πρέπει να ενθαρρυνθεί
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) αλλά και εν μέσω των καταιγισμό καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής βίας στον καλλιτεχνικό αλλά και τον αθλητικό χώρο, το Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποίησε μια διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων, τόνισε πως, η υπόθεση του metoo πρέπει να ενθαρρυνθεί, ώστε να φέρει αποτέλεσμα. «Να αποθαρρύνουμε όσους αρέσκονται στην εξουσιαστική βία, να γνωρίζουν ότι θα έχουν συνέπειες, ότι θα τιμωρηθούν.

Να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες, αλλά και όλα τα θύματα να μιλούν, να καταγγέλλουν.
Καμία σιωπή και καμία ανοχή σε αυτές τις πρακτικές.
Σε όλους τους χώρους, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, στην γειτονιά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, να κυρωθεί άμεσα η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας. Να αλλάξει ο ποινικός κώδικας, όσον αφορά την περιγραφή, τις ποινές και την παραγραφή των αδικημάτων σεξουαλικής βίας, ιδιαίτερα κατά των ανηλίκων. Να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των θυμάτων.

Να ενισχύσουμε, να δημιουργήσουμε νέες δομές, γραμμές στήριξης, συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας για τις γυναίκες-θύματα σε όλους τους Δήμους της χώρας. Επεκτείνοντας αυτό που η παράταξη μας ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες. Κάθε γυναίκα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, να σηκώσει το τηλέφωνο, να στείλει μήνυμα σε γραμμές στήριξης ότι θα εισακουστεί και θα κινηθούν οι διαδικασίες. Να μην αποθαρρύνονται ή χλευάζονται δυστυχώς ορισμένες φορές από τις αρμόδιες αρχές.

Επιπλέον, να φέρουμε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και ειδικά σεμινάρια και ενημέρωση για το θέμα της παρενόχλησης. Να επιταχύνουμε την χρονοβόρα διαδικασία της Δικαιοσύνης γι’ αυτές τις υποθέσεις, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα τα θύματα και τους μάρτυρες. Να διαμορφώσουμε το πλαίσιο αντιμετώπισης των νέων μορφών βίας ,όπως για παράδειγμα στον κυβερνοχώρο, που φτάνει από τον κυβερνοεκφοβισμό, ως την σεξουαλική παρενόχληση και τις απειλές βιασμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.