ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητικός Τσελίκ:Δεν θα είστε ασφαλείς, αν δεν σεβαστείτε την Τουρκία

10:09 - 10 Μαρ 2021 | Πολιτική
Προκλητικός Τσελίκ:Δεν θα είστε ασφαλείς, αν δεν σεβαστείτε την Τουρκία
Την ενόχλησή της για τη συμμαχία Ελλάδας-Αιγύπτου εξέφρασε η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ να δηλώνει πως η Άγκυρα θα απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο «τόσο με τη διπλωματία, όσο και στο μέτωπο».

Ο κ. Τσελίκ ανέφερε, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, πως «μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας».

Μάλιστα έκανε αναφορά στην επίσκεψη Δένδια στο Κάιρο και στη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως «κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας». 

Ο εκπρόσωπος του ΑΚP έκανε λόγο πως η Άγκυρα προκαλείται πάλι και πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δεν σεβαστούν την Τουρκία».

Υποστήριξε ακόμα πως «η Eλλάδα δημιουργεί επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια, αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις συμμαχίες της Ελλάδας, έκανε λόγο για χώρες που θέλουν να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. «Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα θα μείνει μόνη της με την Τουρκία στην περιοχή». 

«Γι' αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" (σ.σ. όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος)», πρόσθεσε ο κ. Τσελίκ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 10 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.