ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί τους νέους καλλιεργώντας κοινωνική ένταση

16:25 - 10 Μαρ 2021 | Πολιτική
Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί τους νέους καλλιεργώντας κοινωνική ένταση
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση καλλιεργεί με τρόπο έντεχνο την κοινωνική ένταση και το κάνει εδώ και έναν μήνα. Στις 10 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δέχεται το ρίσκο της υπερμετάδοσεις κρουσμάτων στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις».

Ωστόσο όπως είπε ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 οι διαδηλώσεις είναι ένα κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα και το οποίο η κυβέρνηση δεν προτίθεται να απαγορεύσει.

Όπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εργαλειοποιεί τους νέους που είναι και τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας. Όπως είπε, η ζωή τους έχει φρεναριστεί εν μέσω της πανδημίας και έχει παγώσει τόσο οι σπουδές τους και οι δραστηριότητες τους οι κοινωνικές.

Μιλώντας για την πανδημία στη χώρα μας ο κ. Σκέρτσος επέμεινε ότι η χώρα μας τα πάει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες. Ωστόσο εξήγησε, ότι οι μεταλλάξεις του ιού έχουν επικρατήσει. Σημείωσε δε, ότι παρατηρείται η κόπωση του πληθυσμού που φέρνει μια δυσκολία ακόμη και αμφισβήτηση όπως είπε στην εφαρμογή των μέτρων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν έχει αποτύχει το επιτελικό κράτος, ο ίδιος απάντησε αρνητικά υπερασπιζόμενος τις ενέργειες της κυβέρνησης. Όπως είπε, το πρόγραμμα του εμβολιασμού πάει καλά, συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες η χώρα μας έχει καλύτερη πορεία και στα εμβόλια αλλά και στα κρούσματα και τους θανάτους.

Όσον αφορά το άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων ο κ. Σκέρτσος εξήγησε ότι προτεραιότητα είναι το λιανεμπόριο. Όπως τόνισε, πρέπει να λειτουργήσει άμεσα. Όσον αφορά τα σχολεία, τόνισε ότι ήδη λειτουργούν κάποια, κλειστά είναι μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές.

Τέλος, μιλώντας για το ραντεβού της Τρίτης του πρωθυπουργού με τον Νίκο Αλιβιζάτο είπε ότι ήδη κάποιες προτάσεις του καθηγητή έχουν γίνει δεκτές και έχουν ήδη νομοθετηθεί. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ενεργοποίησης του κ. Αλιβιζάτου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:33 - 10 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.