ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάιντεν προσκάλεσε τον Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

11:21 - 26 Μαρ 2021 | Πολιτική
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε το καλό κλίμα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνομιλία που είχαν το βράδυ της Πέμπτης (25/3) οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας των χωρών τους για την ασφάλεια και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η συνομιλία έγινε σε θερμό κλίμα, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος  εξέφρασε την εκτίμησή του για την αυξανόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χώρων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης της χώρας του στον κόλπο της Σούδας.

Σε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα έρθει να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορονοϊός. Μάλιστα, δεν έκρυψε την επιθυμία του για την οικοδόμηση μιας ακόμα ισχυρότερης σχέσης για τη προώθηση των κοινών συμφερόντων που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το βασικό θέμα που συζήτησε με τον πρωθυπουργό.

«Υπό τη κυβέρνηση μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη φράση «δεν το έχω εγκαταλείψει ακόμα», ο Τζο Μπάιντεν έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, καθώς υπενθύμισε ότι είχε συνεργαστεί για παρά πολλά χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τον γερουσιαστή και στενό του φίλο Πολ Σαρμπάνη. «Ο Πολ με ενέπλεξε όταν προσπαθούσαμε να δούμε πως θα χειριστούμε την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το έχω ακόμα εγκαταλείψει (το Κυπριακό)», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους Έλληνες ομογενείς. 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.