ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» Σκέρτσου για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με self tests

13:44 - 11 Απρ 2021 | Πολιτική
«Παράθυρο» Σκέρτσου για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με self tests
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με την διενέργεια self-tests, o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self-tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των Λυκείων, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400. 000 self-tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη στην σχετική πλατφόρμα έχουν δηλώσει σήμερα, περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι είναι θετικοί.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά εδώ και μερικές μέρες, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές.

Επισήμανε ωστόσο ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι από τα μέσα Μαΐου, χάρη στους εμβολιασμούς και τον καλό καιρό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.