ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι προϋποθέσεις για υπερτοπικές μετακινήσεις-Εν αναμονή ανακοινώσεων για τον τουρισμό

13:21 - 13 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Oι προϋποθέσεις για υπερτοπικές μετακινήσεις-Εν αναμονή ανακοινώσεων για τον τουρισμό
Στη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα και στο άνοιγμα επιπλέον οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των ειδικών, αναφέρθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αριστοτελία Πελώνη επισήμανε πως, «όπως ήδη είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός», από αυριο, 14 Μαΐου, γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, καθώς ανοίγουν ο τουρισμός και τα μουσεία.

Ταυτόχρονα, μετατίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 και καταργούνται τα μηνύματα στο 13033 και 13032.

Επιπλέον, επιτρέπονται, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Για τις χερσαίες μετακινήσεις από νομό σε νομό θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τακτικά διαγνωστικά τεστ.

Για τις μετακινήσεις προς και από τα νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είναι υποχρεωτική η προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών, είτε βεβαίωσης νόσησης, που θα ισχύει μετά τους δύο έως 9 μήνες μετά. Ο έλεγχος θα είναι υποχρεωτικός από αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες κατά την επιβίβαση, ενώ υπόχρεοι είναι όλοι οι Έλληνες κι αλλοδαποί ταξιδιώτες από 5 ετών και άνω.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, λεπτομέρειες για το άνοιγμα του τουρισμού θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:23 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.