ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη ημέρα κατάθεσης Καλογρίτσα- Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

17:28 - 18 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Δεύτερη ημέρα κατάθεσης Καλογρίτσα- Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
Δεύτερη ημέρα κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά. Παρουσίασε SMS, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον απαξιώνει.

"Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα (18/5) στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία", σχολιάζει μέσω πηγών της η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην προανακριτική.

"Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους.

Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε.

Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.

Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα", προσθέτουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: "Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;".

Τι κατέθεσε ο Καλογρίτσας

Νωρίτερα, παρουσιάστηκαν στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, από τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα γραπτά μηνύματα (sms) που αντάλλασε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, προκειμένου να δρομολογηθεί το στήσιμο του "ΣΥΡΙΖΑ Channel",.

Άφησε να εννοηθεί ότι δέχθηκε εκβιασμό από πολύ ψηλά για να στηθεί η εφημερίδα Documento, φωτογραφίζοντας τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ πρόσθεσε ότι οι δημοσιογράφοι του Νίκου Παππά δούλευαν στα γραφεία της εταιρείας του στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας επανέλαβε, όπως και την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του, ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. "Με δασκάλεψε να πάω στους Άραβες", φέρεται να είπε ο μάρτυρας, για να παραθέσει μετά γραπτή συνομιλία που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά, με το οποίο του ζητούσε οδηγίες.

Τα μηνύματα που έδειξε ο Χρήστος Καλογρίτσας, ήταν πριν από τη συνάντησή του με μέλη της οικογένειας Χούρι στο Πόρτο Χέλι, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας διάβασε μήνυμα που είχε στείλει στον κ. Παππά, λέγοντάς του ότι στις 19 φεύγει για Πόρτο Χέλι και πρέπει να ξέρει κάποια πράγματα. Ο κ. Καλογρίτσας συνέχισε εκφράζοντας στον κ. Παππά την ανησυχία του ότι οι ημέρες είχαν περάσει, και ότι εγγυητική δεν είχε υπάρξει. "Αν δεν μιλήσουμε το Πόρτο Χέλι θα είναι τζίφος" φέρεται να έχει γράψει ο κ. Καλογρίτσας, με τον κ. Παππά να απαντά: "ΟΚ θα μιλήσουμε προηγουμένως".

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Ακόμα ο μάρτυρας επανέλαβε ότι η εμπλοκή του στο σχέδιο δημιουργίας "ΣΥΡΙΖΑ Channel" έγινε μετά από πρόσκληση του κ. Παππά, ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηγεσία της Κουμουνδούρου του ζητούσε να μπει "μπροστινός" για διάφορες δουλειές. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή, ώστε τα μέλη της "ομάδας Παππά" όπως την αποκάλεσε διεκπεραίωνε τις εργασίες της στα γραφεία του γνωστού εργολάβου στην Νέα Σμύρνη.

"Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι αλλά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Νίκος με τις αρμοδιότητες του υπουργού που είχε τότε, ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα" φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας για να προσθέσει σε άλλο σημείο: "Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη.

Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε και να υπάρξει μετά και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ).

Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε".

"Το Documento δεν ήταν η πρώτη απόπειρα για εφημερίδα. Με δούλευαν μαζί με το δικηγόρο τον κ. Ματζουράνη και στο τελος με π... κανονικά. Μετα με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento . Από πολύ πάνω. Όχι σαν εσάς εδώ. Πολύ πιο ψηλά".

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο κ. Πολάκης ρωτώντας τον κ. Καλογρίτσα: "Ποιοι;". "Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανακάνε μου την ερώτηση" .

Συνεχίζοντας ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι του έστελναν δημοσιογράφους και ότι υπήρχαν τρεις σχολές:

Η σχολή Τσαγκρή, η σχολή Παππά και η σχολή Βαξεβάνη. Τόνισε μάλιστα ότι τον κ. Βαξεβάνη δεν τον γνώριζε. "Αυτός έλεγε πως με ήξερε από το ΚΚΕ. Είχα προσκληθεί και στα βαφτίσια της κόρης του, που νονός ήταν ο Παππάς. Του Παππά ήμουν καλεσμένος, του Νίκου "

Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 18 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.