ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαννάκου: Οι ασάφειες στη Συνεπιμέλεια θα αυξήσουν τις δικαστικές προσφυγές

12:53 - 21 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Γιαννάκου: Οι ασάφειες στη Συνεπιμέλεια θα αυξήσουν τις δικαστικές προσφυγές
Η βουλεύτρια της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία διαφοροποιήθηκε από τη «γραμμή» του κόμματος της όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, μίλησε σήμερα (21/5) στο OPEN, σχολιάζοντας το ζήτημα.

«Είναι περίεργο πώς ο υπουργός κάλεσε διάφορες οργανώσεις -ενεργοί μπαμπάδες και ό,τι άλλο- και αρνήθηκε να δει γυναικείες οργανώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά για τη στάση που κράτησε ο κ. Τσιάρας.

«Ο σύνδεσμος για τα δικαιώματα της γυναίκας δεν όφειλε να τύχει της τιμής από τον κ. υπουργό να τους δει;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε πως η ασάφεια της κατανομής του χρόνου που θα περνά το παιδί με τον κάθε γονιό, μπορεί να αυξήσει τις προσφυγές στα δικαστήρια. «Ο γονιός που έχει την επιμέλεια θα πρέπει να ρωτά τον άλλον και να ζητά την έγκριση του γι' αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα. Μπορεί να γίνει σχιζοφρενική η καθημερινότητα», επισήμανε.

«Ο νυν νόμος δεν επιβάλλει να τα βρουν οι γονείς. Ο γονιός που έχει την επιμέλεια επιχειρεί την καθημερινότητα» τόνισε, ενώ προσέθεσε πως «οι περισσότερες μητέρες κρατούν τα παιδιά γιατί μπορούν να επιχειρούν καθημερινά πράγματα, όπως είναι η ελληνική οικογένεια» εκφράζοντας τον φόβο της μήπως αντί να μειωθούν οι προσφυγές στα δικαστήρια, αυξηθούν. «Μπορεί να φτάσει να είναι σχιζοφρενική η καθημερινότητα, με αυτόν τον νόμο» συμπλήρωσε.

«Ο υπουργός οφείλει να απαντά και όχι να κάνει σχόλια ότι η κα. Γιαννάκου και η κα. Κεφαλογιάννη έχουν προσωπικά βιώματα. Αν ήταν ένας άνδρας στη θέση μας, θα τα έκανε αυτά τα σχόλια;» υπογράμμισε σχολιάζοντας πως το ισχύον καθεστώς αν είχε πρόβλημα, ήταν λόγω της κακής εφαρμογής του νόμου. «Και οι δύο γονείς οφείλουν να μην κακολογούν ο ένας τον άλλον στα μάτια του παιδιού. Εγώ δεν αμφισβητώ ότι το παιδί έχει ανάγκη και τους δύο γονείς» κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι η βουλεύτρια κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό κ. Τσιάρα για τη στάση του απέναντι σε όσους εξέφρασαν διαφωνίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα στον ναό της δημοκρατίας εσείς αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να εκφέρουν ελεύθερα τη γνώμη τους». Παράλληλα, η κ. Γιαννάκου, ξεκαθάρισε ότι υπό αυτή τη μορφή του νομοσχεδίου δε θα το ψηφίσει γιατί «θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θέλει να επιλύσει».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.