ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης- Τσαβούσογλου: Αμοιβαία βούληση για θετική ατζέντα

11:31 - 31 Μαϊ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης- Τσαβούσογλου: Αμοιβαία βούληση για θετική ατζέντα
Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της σύντομης συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για "καλό κλίμα" στη συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε "αμοιβαία βούληση για προώθηση θετικής ατζέντας".

Επισημαίνεται επίσης με νόημα πως η συνάντηση είχε διάρκεια σχεδόν μίας ώρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν ήταν μία απλή και τυπική διαδικασία.

Ο κ. Τσαβούσογλου, μετέβη στη συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:32 - 31 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.