ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών για υγειονομικούς–Βαριά πρόστιμα στις δομές

13:10 - 13 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών για υγειονομικούς–Βαριά πρόστιμα στις δομές
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξειδίκευσαν τα μέτρα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών και το πώς θα λειτουργούν οι κλειστοί χώροι εστίασης μόνο για εμβολιασμένους.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε, κατόπιν του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και μεταξύ άλλων δημόσιων και ιδιωτικών στεγών διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, οικοτροφείων, ειδικών ιδρυμάτων, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

Έως τις 16 Αυγούστου το προσωπικό θα έχει κάνει την πρώτη δόση. Οποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών.

Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ

Εάν παραβιαστούν οι κανόνες, σημείωσε ο υπουργός, θα επιβάλλεται πρόστιμο στη δομή 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Επίσης, θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας. Ειδικότερα, έως την 1η Σεπτεμβρίου το σύνολο του προσωπικού θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση και η δεύτερη θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. 

Ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι μέχρι χθες είχαν γίνει 9.330.000 εμβολιασμοί, πρόσθεσε ωστόσο ότι «χθες ξεπεράστηκαν οι 100 εισαγωγές covid στα νοσοκομεία. Άρα αυτή η προσπάθεια με βάση και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού πρέπει να ενδυναμωθεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.