ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας για πυρκαγιές: Είκοσι χώρες στο πλευρό της Ελλάδας

15:28 - 06 Αυγ 2021 | Πολιτική
Δένδιας για πυρκαγιές: Είκοσι χώρες στο πλευρό της Ελλάδας
Μηνύματα συμπαράστασης από 20 χώρες έχει λάβει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για τις πυρκαγιές που δοκιμάζουν τη χώρα μας.

«Βαθιά συγκίνηση από τα μηνύματα και την αλληλεγγύη της Αιγύπτου, της Αρμενίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γεωργίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιορδανίας, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Κύπρου, του Λιβάνου, της Λιθουανίας, της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σουηδίας, της Τουρκίας και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις πυρκαγιές» εκφράζει μέσω Twitter ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το μήνυμά του για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Εξίσου, ο κ. Δένδιας εκφράζει απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που παρέχουν υποστήριξη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1423594898121441282}

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε συνομιλήσει με τον Τούρκο ΥΠΕΞ  Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αμφότεροι δήλωσαν έτοιμοι για αλληλοβοήθεια καθώς και η Τουρκία δοκιμάζεται από πυρκαγιές.

«Μου τηλεφώνησε προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του για το ζήτημα των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ευχαρίστησα τον Τούρκο ομόλογό μου και αμφότεροι επισημάναμε ότι οι δύο χώρες είναι διατεθειμένες να παράσχουν βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τεθεί πρώτα υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στις χώρες μας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δένδιας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 06 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.