ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση σχεδιάζει αντίδραση: Συσκέψεις, υπουργικό και δηλώσεις Μητσοτάκη

10:11 - 09 Αυγ 2021 | Πολιτική
Η κυβέρνηση σχεδιάζει αντίδραση: Συσκέψεις, υπουργικό και δηλώσεις Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει στη διάρκεια της εβδομάδας και του σαββατοκύριακου που πέρασε να κρατήσει στάση αναμονής, καθώς πολλές περιοχές της χώρας είχαν τυλιχτεί στις φλόγες. Επικρίθηκε γι' αυτό και τώρα ετοιμάζει την... επιστροφή της.

 Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησος επλήγησαν και πλήττονται ακόμα, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί, έχοντας επιλέξει να μη γίνονται δηλώσεις από υπουργούς, ούτε ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο. Γίνονταν επιχειρησιακές ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά δύο φορές τη μέρα, αλλά χωρίς οι δημοσιογράφοι να έχουν δικαίωμα ερωτήσεων.

Από τη Δευτέρα (9/8) η στρατηγική αλλάζει. Ττο πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που σχεδιάζονται για τους πυρόπληκτους.

Στο μεταξύ στο Μαξίμου γίνονται διαρκείς συσκέψεις, ώστε να καθοριστεί η κυβερνητική αντίδραση και το απόγευμα θα μεταδοθούν δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αύριο, Τρίτη, στις 15.00, θα συνεδριάσει, με το ίδιο θέμα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θα ανακοινωθούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια οι αποζημιώσεις, ενώ φυσικά αναμένεται με ενδιαφέρον ποια θα είναι η κυβερνητική γραμμή σχετικά με τη διαχείρηση της κατάστασης και φυσικά αν και σε ποιους θα καταλογιστούν ευθύνες για την καταστροφή.

Αυτό αναμένεται να γίνει σε συνέντευξη Τύπου που σύμφωνα με πληροφορίες θα παραχωρήσει ο Πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας (δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο ακριβής χρόνος). 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 09 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.