ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα lockdown στη Θεσσαλονίκη

13:29 - 23 Σεπ 2021 | Πολιτική
Οικονόμου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα lockdown στη Θεσσαλονίκη
Με αναφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. "Όπως γνωρίζετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων στη Νέα Υόρκη με ξένους ηγέτες, αξιωματούχους του ΟΗΕ, στελέχη της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας καθώς και στελέχη της δυναμικής ελληνικής ομογένειας.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο lockdown στη Θεσσαλονίκη και ήταν κατηγορηματικός: Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η πεποίθησή μας να μείνουν τα σχολεία ανοικτά βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που σε συνεργασία όλων μας μας παρέχει την ασφάλεια για να εφαρμοστεί.

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν. «Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4  συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό», είπε.

Συμπληρώνοντας σημείωσε: «Αν δούμε την κατάσταση αντίστροφα, εξαιρώντας τους ανηλίκους, μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί αυτοί είναι συντριπτικοί. Τα αποτελέσματα αυτά δεν προέκυψαν στην τύχη, δεν ήρθαν δια μαγείας. Πετύχαμε να έχουμε επάρκεια εμβολίων, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη ακόμα και σήμερα. Οργανώσαμε ένα άρτιο, αποτελεσματικό, λειτουργικό, ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης».

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. Εμείς, πρόσθεσε, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση.

Όσον αφορά στην τροπολογία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για το θέμα των συμβάσεων της efood απάντησε: «Ένα πράγμα είναι η χρονική καθυστέρηση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Το καθεστώς αυτό ίσχυε και επί των ημερών του και δεν το άγγιξε καθόλου. Οι ντελιβεράδες ήταν αόρατοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έγιναν ορατοί».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 23 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.