ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Δεν είδα «μπηχτές» Σαμαρά- Σκέρτσος: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις

09:58 - 27 Σεπ 2021 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Δεν είδα «μπηχτές» Σαμαρά- Σκέρτσος: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις
Άκης Σκέρτσος και Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (27/9) να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα τα Νέα, που συζητήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε ορισμένες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό σχολίασε πως "η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι", αφήνοντας αιχμές για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη.

Οι κ. κ. Γεωργιάδης και Σκέρτσος, ωστόσο, εκτίμησαν πως οι δηλώσεις δεν κρύβουν κάποιου είδους κριτική για τον κ. Μητσοτάκη.

Ειδικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά στο Open πως "δεν είδα «μπηχτές» Σαμαρά για τον Μητσοτάκη. Αντίθετα, είδα ότι εκθείασε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης". Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε αντιρρήσεις και για τις πολιτικές στην ενέργεια και την απολιγνιτοποίηση.

Όσο για τα εθνικά θέματα, ο κ. Γεωργιάδης δεν είδε κριτική, αλλά απλώς "τις πάγιες θέσεις Σαμαρά". Σύφμωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης δεν είναι έκπληξη οι αναφορές για Ελληνοτουρκικά και Πρέσπες. "Είναι οι πάγιες θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα", σημείωσε και έκλεισε το θέμα λεγοντας: "Τα σημαντικά είναι αυτά που είπε για τη Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς στηρίζει απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη".

Αντίστοιχη ήταν και η τοποθέτηση του Άκη Σκέρτσου, που ρωτήθηκε σχετικά στον ΑΝΤ1.

"Έχω υπάρξει συνεργάτης του κ. Σαμαρά. Είναι γνωστές και απολύτως σεβαστές οι θέσεις του στα εθνικά θέματα. Για τα υπόλοιπα θεωρώ πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν", ήταν η απάντησή του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.