ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Η δημιουργία του ΚΙΝΑΛ, «έσωσε» το ΠΑΣΟΚ

11:37 - 28 Σεπ 2021 | Πολιτική
Γεννηματά: Η δημιουργία του ΚΙΝΑΛ, «έσωσε» το ΠΑΣΟΚ
Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ μίλησε το πρωί της Τρίτης (28/9) η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο OPEN σημείωσε με νόημα ότι «αν το 2015 δεν είχε δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ, σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε». Πρόκειται ασφαλώς για μία αιχμή ιδιαίτερα στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος προβάλλει την... επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.

Η κα. Γεννηματά σημείωσε ακόμα πως κατάφερε και ανέβασε τα ποσοστά του κόμματος το οποίο παρέλαβε σε «παρακμή».

«Όταν ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ το 2015 παρέλαβα μία παράταξη η οποία ήταν σε παρακμή και βαθιά διχασμένη, με ποσοστά που άφηναν το κόμμα έξω από τη Βουλή. Όλο αυτό το διάστημα κατάφερα να ενώσω τις προοδευτικές δυνάμεις με διαρκείς πολιτικές πρωτοβουλίες. Σήμερα έχουμε μεγάλη ανανέωση, πολύ σημαντικές προγραμματικες επεξεργασίες και ένα σύγχρονο αφήγημα για τη χώρα», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Είμαστε έτοιμοι, απέναντι σε αυτή τη βαθιά συντηρητική κυβέρνηση για να πρωταγωνιστήσουμε στις πολιτικές εξελίξεις. Τώρα είναι η ώρα για εμάς», πρόσθεσε, ενόψει των εκλογών του κόμματος που θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Για το αν πιστεύει ότι η νίκη της θα είναι από τον πρώτο γύρο δήλωσε. «Είναι πολλοί οι υποψήφιοι και θα είναι δύσκολο να πάρει κάποιος πάνω από το 50%, οπότε αναμένεται δεύτερος γύρος».

Για το θέμα της ονομασίας του ΠΑΣΟΚ , η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι ακούγονται πολλά και ξεκαθάρισε τη θέση της: «Πήρα τότε τη γενναία απόφαση και το πολιτικό κόστος για να κάνουμε αυτή την υπέρβαση. Υπήρχαν πολλοί και  σημαντικοί λόγοι. Εάν δεν το είχαμε δημιουργήσει το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν θα υπήρχε και θα ήταν εκτός Βουλής. Θα είχε καταρρεύσει, υπερχρεωμένο υπό το βάρος των συκοφαντιών που δεχόταν» σημείωσε. «Όποιος θέλει να μιλήσει για το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έρθει να με βρει στην Χαριλάου Τρικούπη, εγώ δεν έφυγα ποτέ από εκεί» ανέφερε με νόημα.

Για τις σχέσεις της με τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και τους άλλους συνηποψήφιους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ η κυρία Γεννηματά σημείωσε «Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Είμαι άνθρωπος της ενότητας και του διαλόγου» αλλά ζήτησε να «μείνει ο λαϊκισμός έξω από τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ». «Είμαι η μόνη που επί της ουσίας αύξησε τα ποσοστά της παράταξης τα τελευταία δύσκολα πολιτικά χρόνια» τόνισε.

Εκτός από τις εσωτερικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά μίλησε για την υπόθεση της ΔΕΗ, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση και καταγγέλοντας «εσωτερική πληροφόρηση» και “παιχνίδια” με τη μετοχή της Επιχείρησης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας και την αγορά των φρεγατών.

Αναφορικά με την αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας και την αγορα των φρεγατών τύπου Bellhara η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Είμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της αμυντικής συμμαχίας για τη Γαλλία». Ωστόσο, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Το 2020 ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι οι φρεγάτες ήταν πολύ ακριβές και έπρεπε να πάρουμε τα Rafale. Σήμερα βλέπουμε μία διαφορετική επιλογή κόντρα σε ότι μας είχε πει. Θα πρέπει  να μας ενημερώσει ο πρωθυπουργός για αυτό».

 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.