ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Metron Analysis για ΚΙΝΑΛ: Ντέρμπι για τρεις-Κλειδί ο β'γύρος

11:51 - 14 Νοε 2021 | Πολιτική
Δημοσκόπηση Metron Analysis για ΚΙΝΑΛ: Ντέρμπι για τρεις-Κλειδί ο β'γύρος
Ερευνα της Metron Analysis για το Βήμα παρουσιάζει μία αναλυτική καταγραφή των μέχρι στιγμής δεδομένων στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Η έρευνα χωρίζεται ουσιαστικά σε τρεις κατηγορίες.

α) Στο ευρύτερο που αφορά περίπου το 45% του συνολικού εκλογικού σώματος, που δηλώνει πως θα μπορούσε να ψηφίσει ένα κόμμα με τα χαρακτηριστικά του ΚΙΝΑΛ.

β) Στο εκλογικό σώμα, που δηλώνει τώρα ότι θα ψηφίσει ΚΙΝΑΛ και ανέρχεται στο 9,8%

και γ) Σε ένα ποσοστό 6,8% που δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Στην πρώτη κατηγορία ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 29%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια με 15%. Ο Παύλος Γερουλάνος καταγράφει 8%, ο Χάρης Καστανίδης 6% και ο Παύλος Χρηστίδης 5%.

Σε δεύτερο σώμα ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφουν ισοπαλία με 26% έκαστος, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στην τρίτη θέση με 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 4%.

Και στο τρίτο, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 27%, ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 26% και ο Ανδρέας Λοβέρδος 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης με 6% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5%.

Ο δεύτερος γύρος

Σε μετρήσεις για πιθανά ζευγάρια του δεύτερου γύρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αυτός που ξεχωρίζει: Στη μεγάλη βάση (του 45%), ο Ανδρουλάκης κερδίζει και τον Παπανδρέου και τον Λοβέρδο. Σε δεύτερο γύρο με Λοβέρδο-Παπανδρέου κερδίζει ο πρώτος.

Αντίστοιχα πάνε τα ζευγάρια και στην εκλογική βάση του 9,8%, ενώ στο σώμα που δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου, ο Ανδρουλάκης κερδίζει και τον Παπανδρέου και τον Λοβέρδο. Στην περίπτωση που βρεθούν Παπανδρέου και Λοβέρδος αντίπαλοι, ο πρώην πρωθυπουργός έχει ελαφρύ προβάδισμα δύο μονάδων (46-44).

Πρόθεση ψήφου

Τα παραπάνω ευρήματα βασίζονται σε μία δημοσκόπηση πρόθεσης ψήφου, που το ΚΙΝΑΛ έχει αυξημένο ποσοστό (9,8%) σε σχέση με το 8,5% της προηγούμενης έρευνας.

Η ΝΔ πέφτει στο 28% (από 31% που ήταν πριν), αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δυνάμεις στο 18,3% (από 20,3%).

Το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 5,1% από 4,7%, η Ελληνική Λύση στο 4,3% από 3,8% και το ΜΕΡΑ25 στο 4% από 3,4%.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.