ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για ΑΠΕ, αιολικά πάρκα και αποθήκευση ενέργειας

18:25 - 01 Δεκ 2021 | Πολιτική
Νέο νομοθετικό πλαίσιο για ΑΠΕ, αιολικά πάρκα και αποθήκευση ενέργειας
Στην κρίση τιμών, καθώς και στα άμεσα, όπως τα χαρακτήρισε, αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την άμβλυνση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, που απειλεί να «ναρκοθετήσει» το εγχείρημα της ενεργειακής μετάβασης, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Είμαστε οι μοναδικοί στην Ευρώπη που αξιολογούμε σε μηνιαία βάση τις τιμές στις διεθνείς αγορές ενέργειας και προσαρμόζουμε, ανάλογα τα μέτρα», τόνισε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στο συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2021», που διοργανώνει για 25η χρονιά το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Αναφερόμενος στον κλιματικό νόμο που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, σημείωσε πως αυτός αποτελεί τον οδικό χάρτη της χώρας για την μετάβασή της στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο για την περαιτέρω απλοποίηση έργων ΑΠΕ, την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων και έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

«Σε συνδυασμό με τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο για ηλεκτρικές διασυνδέσεις, καθώς και τις συνέργειες στην αγορά φυσικού αερίου, ενισχύουμε την ενεργειακή ασφάλεια και τη γεωπολιτική θέση της χώρας στην ΝΑ Ευρώπη. Θέλουμε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και να συμβάλει καθοριστικά στο ευρωπαϊκό όραμα για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.