ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Οι σχέσεις με το Ισραήλ είναι καλύτερες από ποτέ

14:51 - 07 Δεκ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Οι σχέσεις με το Ισραήλ είναι καλύτερες από ποτέ
Δηλώσεις από κοινού πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, μετά την Τριμερή Σύνοδο.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε: "Οι σχέσεις με το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ σε καλύτερο σημείο, με αφορμή και τη λειτουργία του κέντρου στην Καλαμάτα. Θα συζητήσουμε για την Covid, μάθαμε πολλά από το Ισραήλ και το πιο σημαντικό μήνυμα που λάβαμε, ήταν πως πρέπει να συνεχίσουμε επιθετικά τον εμβολιασμό".

Όπως πρόσθεσε, "θα μιλήσουμε για πεδία κοινής συνεργασίας, για τα συμπεράσματα της COP26 και τα ενεργειακά. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για περιφερειακές προκλήσεις και ατυχή γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην Κύπρο τους προηγούμενους μήνες και τις προκλήσεις με τα Βαρώσια. Επίσης, θα μιλήσουμε για τις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης μετά την Covid. Ανυπομονούμε για ουσιαστικές συζητήσεις".

Από την πλευρά του ο Ναφτάλι Μπένετ καλωσόρισε στην Ιερουσαλήμ τους δύο ηγέτες. Όπως σημείωσε, "oι χώρες μας έχουν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, με βαθιά ιστορία και πλούσια κληρονομιά, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες για την ευημερία, την ασφάλεια και την ελευθερία".

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως "αναγνωρίζουμε τις απειλές στην περιοχή και τις προκλήσεις, ανησυχούμε για την ασφάλεια", για να προσθέσει πως το Ισραήλ θέλει να αναβαθμίσει "την ενεργειακή συνεργασία (των χωρών) με τον East Med".

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 07 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.