ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής για ΜΜΜ: Στο 55% η αύξηση του στόλου

15:23 - 17 Δεκ 2021 | Πολιτική
Καραμανλής για ΜΜΜ: Στο 55% η αύξηση του στόλου
«Εκτός από την αύξηση του στόλου που έχει φτάσει πλέον στο 55%, που είναι ένα πρωτοφανές νούμερο, εκεί που υπάρχουν προβλήματα, εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός, που είναι πολύ συγκεκριμένα δρομολόγια και έχουν εντοπιστεί μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ενώ για το ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Επίσης στις 25 αυτές γραμμές που έχουν μεγάλη κίνηση υπάρχουν οι ελεγκτές οι οποίοι κάνουν ελέγχους, βοηθάμε τον κόσμο έτσι ώστε να μπει μια τάξη και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός ειδικά όταν μπαίνουμε κι όταν βγαίνουμε από το λεωφορείο. Επομένως αυτό που κάνουμε είναι συγκεκριμένες και μέρα με την μέρα σημειακές παρεμβάσεις για να κάνουμε την καθημερινότητα όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ πιο εύκολη».

Ερωτηθείς γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ ο οδικός άξονας Πάτρας-Πύργου, ο κ. Καραμανλής εξήγησε πως αυτό έγινε «Διότι δυστυχώς ενώ το έργο αυτό θα ήταν έτοιμο από το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να ακυρώσει αυτόν το διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και να το σπάσει σε 8 κομμάτια. Γιατί το έκανε αυτό; Το έκανε για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Συγκεκριμένο εργολάβο, τον κ. Καλογρίτσα ο οποίος μετά από αυτό συμμετείχε στον τραγέλαφο-διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Εμείς είχαμε πει από τότε που ήμασταν αντιπολίτευση ότι εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε γιατί ο δρόμος δεν θα γίνει ποτέ σπασμένος σε οχτώ κομμάτια, αυτό λέει η εμπειρία, και μπήκαμε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση τόσο με τον παραχωρησιούχο την «Ολυμπία οδό όσο και την ΕΕ για να επιστρέψει ο δρόμος πίσω στον ιδιώτη και να γίνει και γρήγορα και φθηνά και να παραδοθεί επιτέλους».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση στην οποία  πρέπει να σημειώσω όχι απλά την ενεργή αλλά την καθοριστική παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος παρακολουθούσε αυτό το θέμα θα σας έλεγα σχεδόν σε μια μηνιαία βάση, πήραμε όλες τις τελικές εγκρίσεις. Το έργο ξεκινάει στις αρχές του χρόνου και το έργο θα είναι έτοιμο τέλος τους ’23 αρχές του ’24. Ένα έργο το οποίο συζητάγαμε 15 χρόνια επιτέλους το ξεμπλοκάραμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 17 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.