ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαννακοπούλου: Στο θέμα της πανδημίας η κυβέρνηση είναι σε κατάσταση μακαριότητας

20:13 - 22 Δεκ 2021 | Πολιτική
Γιαννακοπούλου: Στο θέμα της πανδημίας η κυβέρνηση είναι σε κατάσταση μακαριότητας
Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε οξύτατη κριτική στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε : "Ως Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλουμε με κριτική, προτάσεις και δικές μας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες. Δεν θα κάτσουμε να παρακολουθούμε την Κυβέρνηση που δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση μακαριότητας και να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Χθες (21/12) ξεπεράσαμε τα 20.000 θύματα, η Όμικρον έρχεται και η Κυβέρνηση δίνει την εικόνα ενός παρατηρητή που περιμένει μια πιθανή έκρηξη μετά τις γιορτές.

Οι δε επιστήμονες είναι παροπλισμένοι. Χθες ζήσαμε την απόλυτη επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος. Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη Συνεδρίαση της Επιτροπής πριν την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αντί να συνεδριάσει και το Υπουργικό Συμβούλιο να πάρει τις αποφάσεις με βάση τις προτάσεις των επιστημόνων.

Η Κυβέρνηση φαίνεται να παραδέρνει. Άλλα δηλώνουν Υπουργοί την μία μέρα, άλλα αποφασίζονται την άλλη. Επιστρατεύονται έωλα επιχειρήματα για να στηριχθούν τα αστήρικτα , όπως ότι οι αστυνομικοί δεν κολλάνε. Εκφράζονται πολύ σοβαρές αντιφάσεις και είναι επικίνδυνο αυτό. Υπάρχει ο κίνδυνος λόγω αυτών να φτάσουμε σε ένα σημείο και πιθανά σε κρίσιμες στιγμές από την μία οι εμβολιασμένοι να μην πείθονται για τα όποια αναγκαία μέτρα στο επόμενο διάστημα και από την άλλη οι ανεμβολίαστοι και ιδιαίτερα ο σκληρός πυρήνας των αντιεμβολιαστών να τα επικαλούνται ως απόδειξη κατά του εμβολιασμού.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ – ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΟΣΗΣ – ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. Αυτά ακριβώς χρειάζονται."

Όσο αφορά το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση της πανδημίας, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι: "Ο νομοθετικός αχταρμάς συνεχίζεται. Σε τι συνάδει αυτή κατάσταση με την διακηρυγμένη θέση σας για βέλτιστους τρόπους νομοθέτησης;

Στις διατάξεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ενέργειας που αφορούν στην αγορά ενέργειας επικρατεί ξανά ο πρόχειρος, αλλά επιτελικός κατά τα άλλα, ενεργειακός σχεδιασμός σας. Στο ίδιο έργο θεατές για το έργο το αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος του Υπουργείου Μεταφορών. Μετά από 2,5 έτη διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το έργο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Εισάγονται νέες τροποποιήσεις στην οργανωτική δομή του πολύπαθους και ταλαιπωρημένου ΕΦΚΑ. Οργανικές μονάδες καταργούνται, αρμοδιότητες μεταφέρονται, άδειες ανακαλούνται για το θεαθήναι, ράβε – ξήλωνε, και την ίδια ώρα οι εκκρεμείς συντάξεις παραμένουν."

Κλείνοντας, η κα Γιαννακοπούλου δήλωσε: "Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την συνολική διαφωνία μου και την θλίψη μου συνολικά. Τόσο για τον τρόπο που συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε την πανδημία, όσο και τα έμπρακτα δείγματα πρόχειρης, ευκαιριακής νομοθέτησης."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.