ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη ημέρα αργίας, λόγω κακοκαιρίας- Ζύγισμα ευθυνών και πρωθυπουργική... ετυμηγορία

01:01 - 26 Ιαν 2022 | Πολιτική
Δεύτερη ημέρα αργίας, λόγω κακοκαιρίας- Ζύγισμα ευθυνών και πρωθυπουργική... ετυμηγορία
Η κακοκαιρία Ελπίδα και η τραγική διαχείρισή της ανάγκασε την κυβέρνηση να κηρύξει αργία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη (25/1), προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Η Τρίτη (25/1) ήταν βασικά ημέρα απεγκλωβισμών, ωστόσο, άνοιξε και η συζήτηση απόδοσης ευθυνών. Η διαχειρίστρια εταιρεία στην Αττική Οδό συμφώνησε σε αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να πληρώσει αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που εγκλώβίστηκε στα χιόνια.

Παράλληλα, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που φαίνεται να αναλαμβάνει το κομμάτι της ευθύνης που της αναλογεί. Από εκεί και πέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε συγγνώμη και παράδεχθηκε πως έχουν ακόμα πολλά να γίνουν στη διαχείριση κρίσεων. Άφησε, όμως και αυτός αιχμές για τους ιδιώτες που έχουν την ευθύνη των δρόμων.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη μεριά του έριξε κομμάτι της ευθύνης στους μετεωρολόγους, λέγοντας πως δεν είχαν προβλέψει με ακρίβεια τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, αλλά και το πότε θα ξεκινήσει η έντονη χιονόπτωση στην Αττική.

Άφησε αιχμές και για την Περιφέρεια, αλλά γενικώς αρνήθηκε κάθε πρόβλημα στον κεντρικό σχεδιασμό. Σε μία αποστροφή του λόγου του είπε μάλιστα πως ούτε η Μεσογείων και η Κατεχάκη όπου επίσης εγκλωβίστηκαν οδηγεί ανήκουν στο ελληνικό κράτος.

Οι μετεωρολόγοι από τη μεριά τους δεν δέχονται όσα τους καταλογίζει η κυβέρνηση. Ο διευθυντής της ΕΜΤΥ, Θοδωρής Κολυδάς, καθώς και άλλοι συνάδελφοί του δήλωσαν πως η πρόβλεψη ήταν ακριβής και έγκαιρη. Οι αρμόδιοι γνώριζαν ακριβώς τι και πότε να το περιμένουν.

Σε αυτό το σκηνικό συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη (26/1) το υπουργικό συμβούλιο και ασφαλώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί για τις εξελίξεις, καθώς, όπως λένε συνεργάτες του, ήθελε να έχει μία σφαιρική άποψη. Πλέον, είχε αρκετό χρόνο να αξιολογήσει την κατάσταση και αναμένεται ένας πλήρης απολογισμός.

Από το περιβάλλον του Μαξίμου όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Θεωρείται βέβαιο πως θα γίνουν αναφορές στην Αττική Οδό, ωστόσο, ενδεχομένως να αποδοθούν ευθύνες και αλλού. Ο Πρωθυπουργός σημειώνουν έχει πολλές φορές αιφνιδιάσει με τις αποφάσεις του και ενδεχομένως να το κάνει και σε αυτή την περίπτωση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:55 - 26 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.