ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η απάντηση Μητσοτάκη στην Τουρκία για την αποστρατικοποίηση νησιών

14:36 - 12 Φεβ 2022 | Πολιτική
Η απάντηση Μητσοτάκη στην Τουρκία για την αποστρατικοποίηση νησιών
Σκληρή απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης της Τουρκίας περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών, έδωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς την Άγκυρα επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «ενδεχομένως να αισθάνονται οι φίλοι μας από την άλλη μεριά του Αιγαίου ότι υπάρχει κάποια εσωτερική πίεση και θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα από τα πολλά προβλήματα που έχει η τουρκική οικονομία»

Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να εξοπλίζεται λελογισμένα και να αποτελεί μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι επιθετική δύναμη, αλλά αμυντική. «Και θα γνωρίζει πάρα πολύ καλά όποιος αμφισβητήσει την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, θα γνωρίζει ότι αν ό μη γένοιτο, ό μη γένοιτο, φτάναμε σε κάποια σύγκρουση, πως το τίμημα το οποίο θα πλήρωνε θα ήταν πάρα πολύ βαρύ».

Αναφορικά με την απόκτηση των Rafale είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι καταφέραμε και ολοκληρώσαμε μία σύνθετη αγορά μέσα σε 18 μήνες. Τα πρώτα Rafale έχουν ήδη προσγειωθεί. Ήδη οι χειριστές μας εξοικειώνονται με το αεροσκάφος. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταργήσαμε το 50% της φορολόγησης στο πτητικό επίδομα. Είναι ένα ευχαριστώ στους χειριστές μας αλλά και στα στελέχη των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, στους πιλότους των ελικοπτέρων μας».

«Δεν μπορούμε να δαπανάμε αυτά που δαπανάμε για την άμυνα, που είναι πολύ σημαντικά ποσά, και να μην δαπανάμε το ελάχιστο για να στηρίξουμε τα εισοδήματα των ανθρώπων αυτών οι οποίοι κάνουν μία πολύ σπουδαία και πολύ δύσκολη δουλειά» τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:24 - 12 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.