ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Ξεκινά νωρίτερα η τουριστική σεζόν λόγω μεγάλης πληρότητας

16:18 - 17 Φεβ 2022 | Πολιτική
Κικίλιας: Ξεκινά νωρίτερα η τουριστική σεζόν λόγω μεγάλης πληρότητας
Η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο - νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια - καθώς υπάρχουν «θετικές ενδείξεις» για ένα καλοκαίρι με μεγάλη πληρότητα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Reuters.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την περίοδο (από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο)».

Μιλώντας νωρίτερα στον ANT1, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι φέτος οι ευρωπαίοι τουρίστες θα ξοδέψουν 39% περισσότερα χρήματα.

«Ρόδος και Κρήτη είναι ήδη στην κορυφαία πεντάδα των κρατήσεων της Βooking, 28% διαφαίνεται να είναι η αύξηση στις αφίξεις από την Βρετανία σε σχέση με το 2019 που ήταν πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό, ξεκινούν νωρίς φέτος οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ και Καναδά με τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, η TUI ανακοίνωσε πως φέτος θα φέρει στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες έναντι 1,5 εκατομμυρίων τουριστών πέρσι», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.