ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισημοποιήθηκε το γεύμα Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

13:45 - 08 Μαρ 2022 | Πολιτική
Επισημοποιήθηκε το γεύμα Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Επιβεβαιώθηκε και από την ελληνική πλευρά, το γεύμα Μητσοτάκη- Ερντογάν.

«Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα  γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια, ο Πρωθουπουργός θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατόπιν προσκλήσεως του», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των συντακτών την Τρίτη (8/3).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντα ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες παρά τις διαφορές μας αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από προβλήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε περισσότερα». 

Θυμίζουμε πως χθες (8/3) η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, να αναφέρει σχετικά πως ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει όλα τα ζητήματα που θεωρεί σημαντικά, σημειώνοντας πως «ο φάκελος που αφορά την Ελλάδα είναι μεγάλος».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:26 - 08 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.