ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μενδώνη: Τι απαντά για την αναστολή ρωσικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

20:30 - 11 Μαρ 2022 | Πολιτική
Μενδώνη: Τι απαντά για την αναστολή ρωσικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
Σε αντιπολιτευτική σκοπιμότητα και πολιτική εμμονή, απέδωσε η Λίνα Μενδώνη την κριτική που της ασκείται για την αναβολή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου, η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε πως η απαγόρευση δεν αφορά σε έργα Ρώσων δημιουργών, αλλά σε εκδηλώσεις που έχουν τη σφραγίδα, επίσημων ρωσικών οργανισμών.  

Η κ. Μενδώνη ξεκαθάρισε επίσης «δεν κόψαμε τον Τσαϊκόφσκι αλλά τα μπολσόι» και εξήγησε: «ζούμε την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα Ρωσίας. γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε την καλλιτεχνική αξία της Ρωσίας. Είμαστε αντίθετοι όμως σε οποιοδήποτε μέσο ενίσχυσης της ρωσικής προπαγάνδας μέσω της τέχνης. «Δεν γίνεται να είμαστε αμέτοχοι, να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Φανταστείτε να χειροκροτά η Αθήνα τα μπολσόι τη στιγμή που σφυροκοπεί η Ρωσία την Ουκρανία».  

Η υπουργός απευθύνθηκε επίσης, στον βουλευτή λέγοντας πως εκτοξεύει «παραπλανητικούς μύδρους και ψεύδη για αντιπολιτευτικούς σκοπούς» καλώντας τον να έρθει στην «ζοφερή» πραγματικότητα του πολέμου. 

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρολιάκος κατηγόρησε το υπουργείο πως επιχειρεί μια αήθη επιχείρηση παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. « Η κυβέρνηση κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: Τη φίμωση! Τη παλιά μου τέχνη κόσκινο της απαγόρευσης», είπε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.