ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

21:49 - 15 Μαρ 2022 | Πολιτική
Ψηφίστηκε από την ολομέλεια η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου με τίτλο «Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων».

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ανεξάρτητης αρχής για το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων, που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) και της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και κατά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ωστόσο στα περισσότερα άρθρα υπήρξε ευρύτερη στήριξη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Δεκτή έγινε επίσης με το «ναι» της ΝΔ, ενώ κατά τάχθηκαν τα κόμματα της ανιπολίτευσης, η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη διεύρυνση του πεδίου του έργου των δικηγόρων, ώστε να παρέχουν τις νομικές τους υπηρεσίες ως προς τον έλεγχο της νομιμότητας των αιτήσεων για την καταχώριση των εγγραπτέων πράξεων στα κτηματολογικά φύλλα και τη νομική στήριξη των συναλλασσόμενων σε όλα τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα είτε του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είτε του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Με αυτό τον τρόπο αποσυμφορίζονται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό τα κτηματολογικά γραφεία και τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και ταυτόχρονα, ενισχύεται σημαντικά ο δικηγορικός κλάδος, ενώ διεκπεραιώνονται ταχύτερα και με ασφάλεια δικαίου οι υποθέσεις των πολιτών» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, παρουσιάζοντας την τροπολογία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.