ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατώτατος μισθός: Ήγγικεν η ώρα των ανακοινώσεων- Το επικρατέστερο σενάριο

14:14 - 20 Απρ 2022 | Πολιτική
Κατώτατος μισθός: Ήγγικεν η ώρα των ανακοινώσεων- Το επικρατέστερο σενάριο
Σε ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα προχωρήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (20/4).

Οι αποφάσεις «κλείδωσαν» μετά και από τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προϊδέασε με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

«Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ανάγκη μείωσης της ανεργίας, όπως θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η πραγματικότητα στις επιχειρήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους», είχε δηλώσει προ ημερών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται είναι από 6% έως 8% και αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 ευρώ μεικτά.

Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού φέτος και θα ισχύσει από την 1η Μαΐου 2022 για περισσότερους από 600.000 μισθωτούς.

Σε περίπτωση που η αύξηση είναι της τάξεως του 7%, τότε ο νέος κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 710 ευρώ. Με μια πιθανή αύξηση 7% τώρα συν 2% τον περασμένο Ιανουάριο, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί συνολικά 9% το 2022.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα επάνω και συνολικά 24 επιδόματα, που χορηγούνται και που συνδέονται με το ύψος του κατώτατου μισθού.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:43 - 20 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.