ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Σάρωσε» στο Συνέδριο και χρίζεται γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

08:02 - 24 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Σάρωσε» στο Συνέδριο και χρίζεται γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία για την νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η οποία διεξήχθη στο Συνέδριο του κόμματος.

Άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά στον πολύ στενό κύκλο του νέου Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Σπυρόπουλος είναι έτοιμος να βγει στο προσκήνιο.

Η πρωτιά του στην ψηφοφορία συνδέεται ουσιαστικά με την απόφαση Ανδρουλάκη να τον προτείνει για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι 36 ετών και έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Μηχανικός στην Ξάνθη. Στο πανεπιστήμιο γνωρίστηκε άλλωστε για πρώτη φορά και με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο Μετσόβιο στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς και διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του.

Στα πανεπιστημιακά χρόνια ήταν γραμματέας της ΠΑΣΠ, ενώ το 2007-2008 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΑΣΠ.

Το 2013, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή και δεύτερος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος διατήρησε την δεύτερη θέση και το 2015, οπότε και μπήκε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Τα τελευταία χρόνια είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και μαζί έτρεξαν την καμπάνια στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, στην οποία ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμίζουμε εξελέγη στον β’ γύρο με ποσοστό 68%.

Ο άνθρωπος του προέδρου ετοιμάζεται τώρα να γίνει ο άνθρωπος του κόμματος, που όπως προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο, θέλει να ξαναμπει σε τροχιά εξουσίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:57 - 24 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.