ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο

11:51 - 27 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο
Ευρεία αναφορά στα ελληνοτουρκικά έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής (27/5).

«Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε από τους γείτονες νέους λεονταρισμούς, αλλά όσο αυτοί απειλούν το τόσο εκτίθενται. Και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν τόσο περιθωριοποιούνται» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα δίπλα. Όμως εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντί μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στην Ευρώπη στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο. Μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα» συνέχισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματά και ότι δεν θα δημοσιοποιούμε σε διεθνή φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες».

Για την ενεργειακή κρίση

O Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ασφαλώς και στο ενεργειακό, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως πέρα από τις επιδοτήσεις, θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα νέο ενεργειακό σχέδιο για τη χώρα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μπουν και "κόφτες" στη χρήση ενέργειας.

"Η κυβέρνηση είναι εδώ και θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται", είπε ο Πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως θα προχωρήσει η απόφαση για τη φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε επίσης στο θέμα της Παιδείας, κάνοντας λόγο για γενναία μεταρρύθμιση που γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ αναφέρθηκε και στα επεισόδια στο ΑΠΘ. «Στο γκρέμισμα βιβλιοθηκών απαντάμε με το χτίσιμο της νέας Παιδείας» είπε.

Παράλληλα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει σαφή θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να διαλέξει: «Με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 27 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.