ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Γερμανίδα ΥΠΕΞ την Πέμπτη στην Αθήνα

13:00 - 07 Ιουν 2022 | Πολιτική
H Γερμανίδα ΥΠΕΞ την Πέμπτη στην Αθήνα
Συνάντηση θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 9 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν συνάντηση στις 12:05 και, στη συνέχεια, θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 13:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά από το πέρας των δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το πλέγμα των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων.

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Μάλιστα, η κα Μπέρμποκ σε σχετική δήλωσή της, ενόψει των επισκέψεών της κατά σειρά στο Πακιστάν, στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αναφέρει:

«Επισκέπτομαι έναν από τους στενότερους εταίρους μας στην Ευρώπη. Τόσο σχετικά με την στήριξη της Ουκρανίας και την από κοινού ευρωπαϊκή αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας όσο και σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση και να επιταχύνουμε μαζικά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Αθήνα έχουμε ομοϊδεάτες».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 07 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.