ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Το Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί το σύστημα Predator

12:02 - 17 Ιουν 2022 | Πολιτική
Γεραπετρίτης: Το Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί το σύστημα Predator
Κατηγορηματικά διέψευσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης ότι το Δημόσιο έχει προμηθευτεί το σύστημα Predator.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ο υπουργός Επικρατείας είπε συγκεκριμένα: «Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα σύστημα παράνομης παρακολούθησης από εταιρείες , όπως η PREDATOR που διαθέτουν το σχετικό λογισμικό».

Όπως είπε, η  χώρα μας διαθέτει το πιο αυστηρό πλαίσιο για τις νόμιμες επισυνδέσεις κι αυτό διότι, όπως εξήγησε, απαιτείται άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου οι ανεξάρτητες αρχές να προχωρήσουν σε έλεγχο.

Συμπλήρωσε ότι η μόνη σύμβαση που έχει κάνει το ελληνικό Δημόσιο με τέτοιες εταιρείες ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, με την εταιρεία KRIKEL και αφορούσε ασυρμάτους.

Αναφορικά με το ζήτημα του ασυμβίβαστου για τους γενικούς γραμματείς και τους υπουργού ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι για πρώτη φορά με το νόμο για το επιτελικό κράτος καθιερώθηκε ασυμβίβαστο και για τους γενικούς γραμματείς.  «Δεν απαγορεύεται η κατοχή εταιρικών μεριδίων ούτε για τους υπουργούς ούτε για τους βουλευτές και επομένως δεν θα μπορούσε οι γενικοί γραμματείς να έχουν υψηλότερα ασυμβίβαστα», είπε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.